Tájékoztató

Tisztelt Ügyfelünk/Partnerünk!


A Dr. Járai Gábor Ügyvédi Iroda (1025 Budapest, Szeréna út 5/3) ügyvédjei, partner ügyvédjei és munkatársaik (együttesen: munkatársai) a közismert járványügyi veszélyhelyzetben a lehetőségekhez képest minimalizálni kívánja az egészségi kockázatokat az irodai működéssel összefüggésben, ezért mielőtt Irodánkba személyes megjelenéssel együtt járó találkozót szeretne egyeztetni, illetve korábban megbeszélt találkozón kívánna részt venni, kérjük az alábbi kérdéseket tegye fel magának:
a.)    Korona vírusos fertőzéssel diagnosztizáltak 2020-ban?
b.)    A korona vírus tüneteit (hirtelen felszökkenő magas láz, fejfájás és száraz köhögés, száraz köhögést felváltó hurutos, fullasztó érzéssel járó köhögés, tartósan magas láz, illetve tüdőgyulladás) észleltem magamon a magyarországi Veszélyhelyzet kihirdetését (2020.03.12.) megelőző 10. nap óta bármikor?
c.)    A magyarországi Veszélyhelyzet kihirdetését megelőző 14. nap óta bármikor külföldön voltam (különösen Ázsiában, Közel-Keleten, Olaszországban)?
d.)    Az Irodai személyes találkozó előtti 14 napban huzamosabb ideig (1 órát meghaladóan) tartósan vagy rendszeresen egy zárt légtérben tartózkodtam olyan személlyel, akire az a-c. pontokban írtak bármelyike jellemző?

Kérjük, hogy Irodánkban ügyintézés/egyeztetés érdekében csak abban az esetben kérjen személyes jelenléttel járó találkozóra időpontot, ha a fenti kérdések mindegyikére felelősen, egyértelműen ”NEM” választ tud adni. (amennyiben a d.) pont szerinti kérdésre nem tud egyértelmű "NEM"-mel válaszolni, úgy azt IGEN-nek tekintjük)

Amennyiben már egyeztetett időponttal rendelkezik, de a fenti kérdések bármelyikére az adott találkozóra közvetlen elindulása előtt ”IGEN” választ kénytelen adni, úgy kérjük, hogy haladéktalanul vegye fel telefonon vagy e-mailben Irodánkkal  kapcsolatot az időpontjának átszervezése, vagy a kapcsolat más módjának  egyeztetése érdekében.

Amennyiben a fentiekben írt valamely kizáró ok ellenére az adott feltételhez rendelt időszakon belül kiadott, a fertőzés mentességét igazoló orvosi igazolással rendelkezik, úgy kérjük ezt mindenképpen jelezze és azt a megbeszélt időpontban eredetben is hozza magával.

Egyúttal tájékoztatjuk, hogy Irodánkban aktuálisan, személyesen csak olyan munkatársak tevékenykednek, akik az a-e. pontok szerinti kérdések mindegyikére aktuálisan ”NEM”-mel tudnak válaszolni. Abban az esetben ha a leegyeztetett időpontban az Ön igénye szerinti munkatársunk a fentiek okán maga nem tudna személyesen jelen lenni, úgy erről előzetesen tájékoztatjuk Önt és Önt másik munkatársunk fogja fogadni, vagy döntése szerint az időpontját a lehetőségek tükrében átszervezzük.

A fenti Irodai rendelkezések visszavonásig, vagy azonos tárgyú, de eltérő szabályozás kiadásáig irányadóak.

Mindezek mellett azt is kérjük Irodánkba látogatóktól, hogy külön felhívás nélkül is használják az erre a célra kikészített kézfertőtlenítő szereket!

A vírus terjedésének megelőzése közös érdekünk, így együttműködését kérve, megértését köszönjük.

Budapest, 2020. március 19.


Tisztelettel

Dr. Járai Gábor Ügyvédi Iroda
és partner ügyvédi irodái

(Fillinger Ügyvédi Iroda, Dr. Magyar Balázs Ügyvédi iroda,
dr. Papp Zoltán ügyvéd, Tivadar Ügyvédi, Vajda Ügyvédi iroda)